Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bälinge IF INAKTIV F-01 fotboll

Följ

INAKTIV F-01 fotboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bälinge IF
Fotboll
INAKTIV F-01 fotboll
Träningsmatcher

Match

IK Fyris

1 - 3
Stenhagens IP, Konstgräs
14 augusti 2014
18:15

Bälinge IF

Referat

Referat: IK Fyris - Bälinge IF

En nyttig träningsmatch inför cup och seriestart, mot ett IK Fyris som det alltid blir jämna matcher emot, utspelades på Stenhagens konsgräs. Vi startar matchen väldigt bra, där vi använder det fina och snabba underlaget för att hålla bollen inom laget. Vi skapar därför under första 15 min flera fina målchanser via ett högt passningstempo över relativt små ytor, samtidigt som försvaret kommunicerar väl och ligger helt rätt i positionerna. Därefter jämnar Fyris ut spelet något efter att tryckt upp mer folk och skapar under resten av halvleken ungefär lika många chanser som vi. När motståndarna lägger mer press och tyngd på vår planhalva så blir vi mer stressiga och trots att vi vinner de flesta förstabollar i försvarspelet så får vi svårt att vända spelet. Detta beror på att när vi är stressade inte kan leverera bollen högre upp i plan, utan det blir att vi ibland håller bollen för länge, lite duttande, felträffar och bollar som går rakt på motståndarna. Under denna jämna period skapar vi trots allt flera fina chanser efter fint spel och tar också ledningen efter ett fint mål av Amanda Ehlin.
Vi talar i halvlek om vikten av passningstempo för att på så sätt komma ur pressen och stressen tidigare, och vi kan i inledningen av andra återigen se prov på fint spel. Dock tar Fyris över taktpinnen ganska snart och med lite tyngd så förläggs spelet mer och mer på vår planhalva. När vi väl sedan vänder och spelar oss över på Fyris planhalva så skapar vi faktiskt fler farliga målchanser än motståndarna. Dock ger Fyris tryck tillslut resutat och lyckas göra mål efter en lite tilltrasslad situation. Matchbilden fortsätter att vara densamma, och närmare slutet så lyckas vi få in ytterligare två bollar genom målskyttarna Lisa och Julia.

När slutsignalen går så är känns det skönt att återigen lyckat slå Fyris, även om det är en träningsmatch. Vi får i det hela taget vara nöjda med insatsen och att vi trots ovanan på konstgräs lyckas slå ett Fyris som spelar alla sina matcher här visar på en styrka i vår trupp. Spelmässigt får vi vara nöjda med hur vi vinner förstabollar och nu oftare än tidigare försöker spela bollen igenom motståndarnas försvar. När vi dessutom pratar med varandra fungerar försvarspelet utmärkt. Bra jobbat och ta med allt det positiva till cupen.